Vučević: Dešavanja na Kosovu su najveći bezbednosni izazov

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo odbrane
Podelite vest

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je ono što se dešava na Kosovu najveći, prvorazredni bezbednosni rizik za Srbiju, kao i da moramo biti  smireni, hrabri i mudri.

Vučević je, za TV Prva, rekao da će Srbija biti pod još većim pritiscima zbog rata u Ukrajini, koji, kako je naveo, prelazi u dugi pozicioni rat, sa velikim žrtvama i razaranjem.

“Ono što su oni otvorili, govorim o Zapadu, 1999. pa i 2008. sa Kosovom to je pandorina kutija i ne znate kako će se koristiti, jednima odgovara, drugima ne, u zavisnosti od situacije. Zato je pritisak na Srbiju da se taj kosvovskometohijeski čvor odveže i da bude, po njima, jednom za svagda rešen”, rekao je Vučević, navodeći da se od Srbije traži da se odrekne dela teritorije.

Na pitanje o Zajednici srpskih opština, on je naveo da se boji da će kosovski premijer Aljbin Kurti to da uradi “samo kao masku, ljušturu bez sadržine”, da neće da je formira po principima iz Briselskor sporazuma.

“Nema tu hoćete ili nećete, ono što mora da bude sadržina je definisno kroz Briselski sporazum i uz garancije Evropske unije”, rekao je Vučević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x