Vučević: Nastavljamo opremanje vojske i ulaganja u namensku indistriju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Ministarstvo odbrane Srbije/Darimir Banda
Podelite vest

Budžet Ministarstva odbrane Srbije za 2023. godinu iznosi 160 milijardi dinara i njime su predviđena sredstva za dalje opremanje vojske i ulaganja u namensku indistriju, izjavio je ministar Miloš Vučević.

Vučević je za Pink rekao da će Vojska Srbije zahvljajući tome moći da se oslanja na vojnu opremu i naoružanje koje su osmilsili i proizveli domaći stručnjaci sa vojnih instituta i namenske industrije.

“U ovoj godini očekujemo nove nabavke opreme i naoružanja, kao i isporuke onoga što smo ranije ugovorili i platili”, kazao je Vučević.

U prioritete je ubrojao nastavak modernizacije i opremanja i povećanje operativne sposobnosti svih rodova Vojske, kao i povećanje primanja i poboljšanje životnog standarda njenih pripadnika.

Najavio je da će uskoro biti objavljeni konkursi kako bi broj od 1.600 pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije bio povećan na 5.000, što je ranije najavio predsednik države Aleksandar Vučić.

Vučević je rekao i da je vojska “faktor stabilnosti i očuvanja mira i bezbednosti”, i dodao da je njeno dalje jačanje “najveća pretnja svakome ko bi želeo da napadne Srbiju”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x