Vučević: Ne prodajemo oružje zaraćenim stranama, naša savest je apsolutano čista

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da Srbija ne prodaje oružje “ni ukrajinskoj ni ruskoj strani, niti je prodavala, niti će prodavati”, navodeći da je jasna politika Beograda da ga ne prodaje zaraćenim stranama.

“Ne postoji ni jedan papir, ugovor, ni dokaz da Srbija radi drugačije, ne krijemo ništa. Nek pokažu ako imaju nešto”, rekao je Vučević za Radio televiziju Srbije, povodom ponovnih informacija u nekim medijima da Beograd snabdeva Ukrajinu oružjem.

Kako je rekao, da li neka država koja nije u sukobu i kupi oružje od Srbije  “postupa suprotno obavezi da ne sme dalje da ga prodaje” i tako čini “zloupotrebu”, ne može se isključiti.

“Ali to nije pitanje za Srbiju. Nije Srbija tu odgovorna, nije učestvovala u bilo kakvoj prevari i niti radi nešto suprotno svojoj politici. Naša duša, naša  savest je apsolutno čista, mirna i spokojna”, naglasio je Vučević.

On je rekao da ponovno pojavljivanje neistinitih informacija predstavlja “pokušaj destabilizacije Srbije, da li u kontekstu Kosova, da li daljih pritisaka na Srbiju da se svrsta na neku stranu, da joj se ne dozvoli da je neutralna, sa svojom politikom”.

Na pitanje kakva je bezbednosna situacija na Kosovu i administrativnim prelazima, rekao je da je “izazovna”. “Postoji visok stepen rizika po pitanju bezbednosti na Kosovu, što možemo na žalost da svakodnevno vidimo”, rekao je Vučević, navodeći da su Srbi izloženi brojnim napadima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x