Vučević o RKS tablicama: Hajde malo da budemo politički mudri, pustite ih da putuju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov
Podelite vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da ne zna zbog čega građane centralne Srbije “iritira” odluka da vozila sa RKS (Republika Kosovo) tablicama mogu da slobodno putuju po Srbiji, bez nalepnica, navodeći da treba gledati širu sliku.

“Što se nerviramo? Pustite ih da putuju. Otići će im tamo (u EU, nakon vizne liberalizacije) 300.000, 500.000 ljudi. Hajde malo da budemo politički mudri, malo nam treba te politike Miloša Obrenovića, malo strpljenja. Nije sve sad za sada”, rekao je Vučević za Radio-televiziju Srbije.

Ocenio je da treba gledati širu sliku, ko šta dobija, a ko šta gubi, navodeći da Srbija tom odlukom “ništa ne gubi i ništa ne dobija”.

“Pročitao sam negde komentar da smo dozvolili da sa njihovom putnom ispravom putuju Albanci sa Kosova. Pa gde putuju? Putuju tamo gde su im ukinuli vize. Pa što se nervirate zato? Budite malo politički mudri. Što je problem što idu prema Švajcarskoj, Nemačkoj, ili gde već idu? Šta treba, da pravimo getoizaciju? Neka idu tamo gde misle da im je bolje. Ukinuli su im njihovi saveznici vize, pa pustite ih da odu tamo kod njih”, rekao je Vučević.

Po njegovim rečima, to što Srbija stanovnicima Kosova i Metohije dozvoljava da putuju kroz Srbiju, koristeći dokumentaciju ili registarske tablice koje je izdala administracija u Prištini, “apsolutno ne znači priznanje takozvane kosovske nezavisnosti”.

“Mi svuda stavljamo napomenu da puštanje nekoga na teritoriju centralne Srbije sa tim registarskim oznakama, sa tom ličnom kartom, putnom ispravom koju izdaje Priština, ne znači priznanje kosovske nezavisnosti, niti će Srbija ikada priznati nezavisnost onoga što oni zovu Republika Kosovo”, kazao je Vučević.
Foto

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x