Vučić: Kurti želi da Srbiju uvuče u rat sa NATO paktom, Turska naoružava Kosovo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kosovski premijer Aljbin Kurti želi da Srbiju uvuče u rat sa NATO paktom.

“On sve hoće da se desi što ja želim da izbegnem. Nismo stigli do vrhunca eskalacije krize na Kosovu, kako neki misle, već Kurti želi rat. On to priželjkuje”, rekao je Vučić za TV Pink.

On je rekao da Kurti neće dozvoliti da se formira Zajednica srpskih opština, iako ona mora da bude formirana u “skladu sa potpisanim principima”.

Vučić je rekao da “sluša lažne patriotske govore” na Autokomandi, a kada bi se vratio prvi srpski vojnik u kovčegu rekli bi da ih je uvukao rat i da to nije “naš rat”.

Najavio je da bi danas trebalo da se sastane sa Srbima sa Kosova i Metohije.

On je rekao da su Kosovske bezbednosne snage “sve opremljenije”, pre svega turskim ozbiljnim naoružanjem, i da prave vojsku što ne bi smelo po Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

“Turci su im dali veoma moćno protivoklopno oruđe, minobacače 120 milimetara, dronove barjaktare, haubice”, rekao je Vučić, navodeći da je Srbija zato odustala da ove dronove kupi od Turske, ali će brojni dronovi kamikaze uskoro stići u Vojsku Srbije iz drugih izvora.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x