Vučić: MUP će doneti odluku o Evroprajdu 96 sati pre planiranog skupa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će MUP “u skladu sa Ustavom i zakonima”, doneti odluku o LGBT manifestaciji Evroprajd 96 sati pre planiranog održavanja tog skupa.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao da država “neće da izmišlja gluposti” da zabranjuje tu manifestaciju zbog epidemije majmunskih boginja.

“Nećemo da se igramo i sprdamo sa našim gradjanima, da unižavamo ljude koji su naša deca, naša braća i sestre, ali nikad neću razumeti neverovatnu neodgovornost onih koji su od jedne gotovo nevažne teme, ili teme koja je važna samo za jedan deo društva, napravili krstaški rat”, rekao je Vučić.

Ponovio je da je bezbednosna situacija “teška” i da država ne želi da dodje do sukoba.

“Moguće je da dodje do većih nemira u kojima bi naša sila morala da bude veća a to želimo da izbegnemo”, kazao je Vučić.

Govoreći o najavama okupljanja protivnika Evroprajda, Vučić je kazao da se “ironično zahvaljuje svim junacima” koji, kako je rekao, ne čekaju na prelazima ka Kosovu nego po “parkovima da udare na one koji su drugačiji od njih”.

“Da ne pričam koliko je nemoralno da sebi dajemo za pravo da šetamo gde i kad hoćemo a jednoj skupini to branimo, kao da to nisu naši gradjani”, kazao je Vučić.

Upitan za zahtev organizatora Evroprajda da se izjasni o izjavi patrijarha srpskog Porfirija da se “zlo ne leči”, Vučić je rekao da ne misli da patrijarh ima “bilo kakav loš odnos prema bilo kojim ljudima”.

“Razgovarao sam sa patrijarhom u više navrata a kasno sinoć ili preksinoć sam dobio i njegovo pismo. SPC je nacionalna institucija par ekselans, od ključnog značaja za opstanak našeg naroda posebno u krajevima gde nijedne druge institucije nema. Što se tiče zla, da mislim o Ani Brnabić da je zlo, ne bi bila ovde. Mislim da je reč o marljivoj ženi koja radi najbolje stvari za našu zemlju”, kazao je Vučić.

Ocenio je da je problem u tome što kako je rekao, jedan deo ljudi državu ne oseća kao svoju.

“Da li volim ta parade, pa nisam oduševljen, nikad nisam išao na njih. Da su me pitali za savete, rekao bih im da se bave pitanjima nasledjivanja. Koga briga za paradiranje, ali oni misle da je to za nijh važno”, naveo je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x