Vučić: Nadam se da će nova Vlada biti formirana do 15. marta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će nova Vlada Srbije biti formirana do 15. marta. U obraćanju novinarima posle sastanka Zapadni Balkan – EU u Skoplju, Vučić je rekao da se konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbije može očekivati od 1. februara.

“Moramo brzo da reagujemo i donosimo brojne zakonske norme vezano za EXPO i za plan koji smo izložili pre dva dana. To je za nas od presudnog značaja”, rekao je Vučić i najavio da će za koji dan biti postavljeni prvi šipovi na gradilištu EXPO.

Upitan za zahteve dela opozicije za upućivanje međunarodne posmatračke misije u Srbiju zbog navodnih izbornih neregularnosti, Vučić je rekao da su nedavni izbori održani 17. decembra bili “najčistiji i sa najmanje žalbi” od obnove višestranačkog sistema.

“Srbija je suverena zemlja i ovo su bili najčistiji izbori od kada postoji višestranački sistem i sa najmanje žalbi. Nisam zainteresovan da budem bejbisiter i babica onima koji gube izbore deseti ili petnaesti put pa moraju da se pravdaju pred sopstvenim biračima. A što se tiče unapređenja izbornog procesa, uvek sam spreman da razgovaram o tome”, izjavio je Vučić.

Govoreći o izveštaju Saveta Evrope, Vučić je rekao da je u njemu bilo mnogo više pozitivnih stvari i da je bilo pohvala na račun ponašanja države u izbornom danu i u toku izbornog procesa. Dodao je da je sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom razgovarao o najavi prištinskih vlasti o ukidanju platnog prometa sa Srbijom.

“Narednih dana nastavićemo konsultacije po tom pitanju”, rekao je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x