Vučić nekoliko puta optužio opoziciju da poziva na ubistvo njegovog sina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas nekoliko puta tokom debate u Skupštini Srbije da opozicija “želi smrt njegovog deteta”, i da je to mnogo gore od spota emitovanog pre ubistva Olivera Ivanovića na Koosovu.

On je tokom rasprave o izveštaju Vlade o pregovorima s Kosovom izjavio je da je lepo govoriti o sporazumu s Prištinom bez priznanja, ali da Albanci neće da čuju za to.

“Želimo normalizaciju odnosa bez priznanja, ali situacije je mnogo teža nego što se misli, jer Albanci neće da čuju ni Evropljane ni Amerikance, a kako ćete da živite bez Evrope i Amerike, jer ovoj zemlji su potrebne investicije i da ne bude zatvorena”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da povlačenjem priznanja nezavisnosti Kosova Srbija pokušava da ojača pregovaračku poziciju jer “zapadnim zemljama ne možemo promeniti mišljenje”.

Izjavio je da Albanci vrše pritisak kako bi Kosovo priznali Vijetnam i Kenija, te da će probati da stupi u kontakt s predsednikom Kenije.

Opozicione poslanike kritikovao je što mu dobacuju, što nisu jedinstveni i istakao da albanski mediji koriste sve kritike opozicije na račun Vučića.

Ponovio je da opozicija “želi smrt njegovog deteta”.

“Neću vam dati da ubijete ni jedno dete, ni moje ni bilo koje!”, uzviknuo je predsednik uz aplauze svojih poslanika.

Poslanicima koji su pitali o ubistvu Olivera Ivanovića rekao je da su ga “možda oni ubili”, ako su u stanju da optužuju druge ljude.

Konstruisali su – rekao je on – priču o spotu protiv Ivanovića koji je bio “obična kampanja”, a u stvari je mnogo gore što oni “pozivaju na ubistvo i silovanje Danila Vučića”.

Nekoliko puta je ponovio da će njegova deca “biti silovana, ubijena i bačena u šaht”, te da on opoziciji “nikada neće dozvoliti da dođe na vlast”.

Sednica o izveštaju o pregovorima s Prištinom traje već drugi dan, a glasanje o izveštaju se očekuje večeras.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x