Vučić: Policija nije obezbeđivala proteste jer nema šta da traži na protivzakonitim okupljanjima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, Foto: Beta/Amir Hamzagić
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Nišu, povodom protesta i blokada puteva koji su prethodne tri nedelje održani u više desetina gradova u Srbiji, da policija nije obezbeđivala te skupove jer “nema šta da traži na protivzakonitim okupljanjima”.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara na vojnom aerodromu u Nišu rekao da “kada organizujete nešto što je ilegalna, protivzakonita aktivnost, nemojte državne organe da pozivate da saučestvuju u ilegalnim aktivnostima”.

“Pozivate nekoga da blokirate auto-puteve. Ne može i nema pravo policija da u tome učestvuje. Policija ima pravo jedino to da zabrani. Organizatori nisu pitali policiju, nisu ni prijavili nijedan skup”, rekao je Vučić.

On je rekao da je “ponosan na ponašanje državnih organa” tokom protesta, kao i da ne vidi da je problem to što je policija legitimisala građane.

Vučić se izvinio “pretučenim običnim građanima koji ništa nisu bili krivi jer su želeli negde da prođu”.

Kako je rekao “za one koji su počinili krivična dela podrazumevaju se krivične prijave, kao i za one koji su učinili prekršaje idu prekršajne prijave”.

“Jedina posledica svih ovih protesta je da je došlo do velike preraspodele glasova, pa su Zeleni uzeli glasove ovim tobože velikim partijama u opoziciji”, rekao je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x