Vučić: U Zaječaru planiramo izgradnju Parka imperatora koji će značajno povećati broj turista

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Tanjug News Agency official video printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas prilikom obilaska i otvaranja novoizgrađenog stadiona u Zaječaru da je u planu izgradnja i uređenje Parka imperatora.

On je istakao da je na teritoriji Srbije rođeno 18 ili 19 rimskih careva, da je u blizini grada i arheološko nalazište Feliks Romulijana i da će ovaj park značajno uticati na povećanje broja turista u Zaječaru, ali i celom Zaječarskom okrugu.

Upitan da li će biti ulaganja i infrastrukturu, obnovu pijace, pojedinih ulica u gradu, kanalizacije i zdravstvenog centra, umesto u stadion, jer je to značajnije, predsednik je podvukao da se na nekim od tih projekata već radi.

“Ultrazvuk stiže za desetak dana, magnetna rezonanca u martu, a digitalni mamograf do kraja novembra ili u decembru”, naglasio je Vučić.

Dodao je i da se slaže sa novinarkom da je neophodna rekonstgrukcija pojedinih centralnih ulica u Zaječaru i izgradnja ili rekonstrukcija hotela, ali da nikako ne sme da se omalovažava izgradnja stadiona i parka koja je u planu.

“Naše procene su da će izgradnjom parka biti povećan i broj turista koji će posetiti Zaječar i region. To je jako značajno”, istakao je predsednik.

Naglasio je da će se truditi i da u Zaječar dođe neki od stranih investitora i da su Zaječar, Požarevac, Sombor, Vranje, gradovi koji su prioritetni, kada je dovođenje inverstitora u pitanju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x