Vulin: Policija razbila 21 organizovanu kriminalnu grupu i zaplenila skoro osam tona droge

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: MUP Srbije
Podelite vest

Policija je u prethodnih godinu dana razbila 21 organizovanu kriminalnu grupu i uhapsila 145 kriminalaca koji su predstavljali opasnost i pretili da uruše stabilnost i pravni poredak Srbije, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je istakao da je policija u prethodnih godinu dana ostvarila dobre rezultate, u najvećem broju oblasti znatno bolјe nego u istom periodu prethodne godine i naglasio da očekuje da će svi pripadnici policije sa istom posvećenošću i angažovanjem nastaviti da rade kako bi osigurali bezbednost i sigurnost svakog našeg građanina.

Aleksandar Vulin, ministar policije; Foto: http://www.mup.gov.rs

„U poslednjih godinu dana razbijena je 21 organizovana kriminalna grupa i uhapšeno 145 kriminalaca koji su predstavlјali opasnost i pretili da uruše stabilnost i pravni poredak naše zemlјe“, rekao je ministar Vulin koji je posebno pohvalio hrabrost, odlučnost i upornost pripadnika kriminalističke policije koji su razbili jedan od najopasnijih kriminalnih klanova u Evropi Belivuk – Milјković.

Istakao je da je borba protiv narkotika bila apsolutni prioritet u radu policije u proteklih 10 meseci, koja je zaplenila skoro osam tona narkotika i više od 98,6 hilјada komada različitih droga.

„Nećemo dozvoliti narko-dilerima da truju našu decu i uništavaju im budućnost. I najmanji narko-diler naći će se na udaru policije i biti sklonjen sa ulice“, poručio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i svi pripadnici policije zaštititi svakog čoveka, i da je posebna pažnja usmerena na borbu protiv uličnog kriminala, razbojništva, krađe i drugih imovinskih delikata kojima su u najvećoj meri pogođeni obični građani.

Precizirao je da je pojačanim radom policije u poslednjih godinu dana stopa kriminala smanjena za 1,96 odsto, odnosno da je počinjeno 1.339 krivičnih dela manje.

Ministar Vulin posebno je pohvalio rad pripadnika Policijske uprave za grad Beograd koji su doprineli značajnom smanjenju broja počinjenih krivičnih dela kao i velikom procentu rasvetlјavanja najtežih krivičnih dela.

Tokom sastanka ministar Vulin zahtevao je od svih rukovodilaca i načelnika još veću posvećenost i budnost u borbi protiv kriminala i trgovine narkoticima.

Na sastanku je usvojena i nova Strateška procena javne bezbednosti, kao i Strateški plan policije za period od 2022. do 2025. godine.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x