Vulin: Srbija će se ubuduće ponašati recipročno u odnosima sa Hrvatskom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 19.07.2022. - Ministar unutrasnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je na svecanosti povodom obelezavanja 15 godina postojanja i rada Sindikata srpske policije, izrazio zahvalnost ovom sindikatu na aktivnom ucescu i doprinosu u borbi za poboljsanje uslova rada pripadnika Ministarstva unutrasnjih poslova, kao i na podrsci Ministarstvu unutrasnjih poslova u naporima da polozaj policijskih sluzbenika bude jos bolji. (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)
Podelite vest

Kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić sledeći put zatraži da obiđe spomen-područje Jasenovac, srpska država će pažljivo pratiti ponašanje Hrvatske i donositi recipročne odluke, upozorio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

“Kako se budete odnosili prema našem predsedniku i mi ćemo tako prema svim vašim funkcionerima. Dok je granica u nadležnosti ministarstva koje ja predvodim, tako će biti”, poručio je Vulin vladi u Zagrebu, prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Komentarišući izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, Vulin je optužio hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da “laže” da je Vučić uradio bilo šta mimo protokola i pravila u međunarodnim odnosima, kada je vlada u Zagrebu nedavno zabranila predsedniku Srbije da privatno poseti Jasenovac.

“U odnosima među državama, osim protokola postoji i još jedno pravilo, reciprocitet”, dodao je Vulin i najavio da će se Srbija ubuduće ponašati u skladu sa tim principom prema Hrvatskoj.

Vulin je ranije već reagovao na Milanovićeve izjave, između ostalog, da “u Hrvatskoj ima veoma malo ustaša” i da će Vučića, ako bude potrebno, lično odvesti u Jasenovac, “za ruku”.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je rekao da u Hrvatskoj ima “više nego dovoljno ustaša na mestima gde se donose odluke”, i da “niko ne treba da vodi Aleksandra Vučića za ruku u Jasenovac”, već da bi bilo dovoljno “da se unuku jasenovačke žrtve (Vučiću) dopusti da ode sam, bez pratnje i pompe”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x