Vulin:Beograd je bezbedan i siguran grad

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas da je Beograd “bezbedan i siguran grad” i da je beogradska kriminalistička policije pokazala izuzetnu efikasnost i angažovanost u radu.

Vulin je istakao da su ostvareni značajni rezultate u borbi protiv trgovine narkoticima, ali i u borbi protiv uličnog i opšteg kriminala, te da na teritoriji Bograda ove godine nije počinjeno niti jedno “teško mafijaško krivično delo ili ubistvo”, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

On je, na kolegijumu sa rukovodiocima Uprave kriminalističke policije (UKP) beogradske Policijske uprave naveo da je “Beograd bezbedniji nego ikad u poslednjih 40 godina”.

Dodao je da na ulicama Beograda “ove godine nije bilo podmetanja bombi, sačekuša, klasičnih kriminalnih likvidacija”.

“Pripadnici beogradskog UKP-a u ovoj godini imali su rekordne zaplene narkotika i ono što je najznačajnije, imali su mnogo veće zaplene takozvanih teških i opasnih droga kao što su heroin i kokain”, rekao je on.

Precizirao je da je u ovoj godini, do danas, zaplenjeno 14 kilograma kokaina, a 2020. godine 4,59 kilograma.

Prema njegovim rečima, u ovoj godini, do danas, je zaplenjeno 19,65 kilograma heroina, a prošle godine 8,63 kilograma.

“Broj prijavljenih krivičnih dela na teritoriji Beograda u znatnom je padu, do danas je prijavljeno 25.209 različitih krivičnih dela, a 2020. godine 29.190, u 2019. godini 34.952 krivična dela, i na ove rezultate sam i te kako ponosan”, rekao je Vulin.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x