WWF: Akcija ‘Sat za planetu Zemlju’ 25. marta uz simbolično gašenje svetla u 20.30

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube WWF-Australia printscreen
Podelite vest

Svetska organizacija za zaštitu prirode (WWF) pozvala je gradske uprave i građane Srbije da se 25. marta pridruže globalnoj ekološkoj akciji “Sat za planetu Zemlju” i u 20.30 na sat vremena isključe svetla na javnim trgovim, dekorativnu rasvetu na znamenitostima, ali i svetla u svojim domovina, kako bi pokazali da je svaki napor za očuvanje planete vredan.

Gašenjem svetala Srbija će sebe uvrstiti u niz od više od 180 zemalja sveta koje ovim simboličnim gestom šalju poruku da im je stalo do planete i da su svesni koliko je napora potrebno da se što pre stane na put klimatskim promenama i gubljenju biodiverziteta, navedeno je u saopštenju.

“Sat za planetu Zemlju” pokrenuli su WWF i “The Sydney Morning Herald” 2007. godine kada je 2,2 miliona stanovnika Sidneja učestvovalo u akciji gašenjem svetala.

Sledeći primer Sidneja, mnogi drugi gradovi širom sveta prihvatili su događaj 2008. godine, a suština akcije nije samo ušteda električne energije tokom sat vremena bez osvetljenja, već da se takvim vizuelnim efektom svi podsete na važnost svakodnevnog delovanja kako bi se očuvala planeta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x