Zajedno, DS i Srce pružili podršku protestu prosvetnih radnika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: V.P.
Podelite vest

 Lideri, poslanici i članovi stranke Zajedno, Demokratske stranke i pokreta Srce, najavili su da će danas svojim prisustvom dati podršku prosvetnim radnicima i radnicama koji su najavili protest.

U saopštenju su istakli da je prosvetna struka u Srbiji devalvirana, a ljudi koji obrazuju decu i brinu o njima duboko su poniženi i uplašeni.

“Nema budućnosti bez ulaganja u obrazovanje – to znamo mi, to zna i vlast. Ulaganje u stadione i druge monumentalne građevine, umesto u školstvo i formiranje građana osposobljenih za kritičko mišljenje i život u modernom svetu, jasno pokazuje da strategija naprednjačkog režima nije znanje i formiranje samosvesnih građana, već sve veći mrak i stagniranje našeg društva”, saopštili su iz tri stranke.

Pružili su apsolutnu podršku prosvetnim radnicima u njihovoj borbi za svoj status i dostojanstvo – lično i profesionalno.

“Naši prosvetari su naša valuta za bolje društvo i oni moraju biti adekvatno plaćeni kako bi mogli da vode dostojanstven život i kako ne bi preopterećeni dugovima i brigama stajali pred decom od koje je teško skriti nezadovoljstvo. Zato stranka Zajedno, Demokratska stranka i stranka Srbija centar stoje uz sve zahteve prosvetnih sindikata”, dodali su u saopštenju.

Predstavnici sva četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika najavili su za danas, utorak, 26. septembar zajednički protest, a traže da se početna plata nastavnika u osnovnim i srednjim školama sa sedmim stepenom stručne spreme izjednači sa prosekom zarada u Srbiji, kao i da se smanji obim školske administracije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x