Zajedno: Hapšenje aktivista u Novom Sadu izvršeno po komandi SNS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Stranka Zajedno ocenila je da je sinoćnje hapšenje njihovih aktivista u Novom Sadu izvršeno “po komandi” Srpske napredne stranke (SNS).

Nekoliko članova Zajedno privedeno je sinoć u Novom Sadu pošto su u okviru akcije prikupljanja potpisa za peticiju protiv podizanja “Spomenika nevinim žrtavama 1944/45” na platou Pozorišnog trga ispisali poruke “Digni gard, odbrani grad” a potom odbili da se legitimišu policajcima.

Iz te stranke su naveli da su akciju ispisivanja grafita pokrenuli zbog “zločina koji se sprovode u Novom Sadu, počevši od urbicida do spomenika fašističkim zločincima”.

“Da li se prošli i sadašnji zločinci moraju trpeti da bi Vučić i Orban razmenjivali ordenje? Naši mladi aktivisti neće biti zastrašeni interventnim kolima i hapšenjem, iako je to očigledna namera policije. Sloboda nema cenu”, navela je kopredsednica Zajedno Biljana Stojković a prenela ta stranka.

Iz Zajedno su ocenili da posle “razbijanja vrata i nasilnog pokušaja upada u prostorije u Novom Sadu pre dve nedelje i batinjanja od strane plaćenika”, sinoćnje hapšenje predstavlja “nov orkestrirani napad” na njihove aktiviste.

“Pisanje po trotoaru nije kažnjivo. Naši aktivisti uhapšeni su baš zato što čuvaju fasade i svoj grad”, naveli su iz stranke Zajedno.

Podizanju “Spomenika nevinim žrtavama 1944/45” protivi se veliki deo javnosti i novosadske opozicije jer se na spisku žrtava nalaze osobe koje su osuđene kao ratni zločinci i saradnici okupatora u Drugom svetskom ratu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x