Zdrava Srbija: Državno rukovodstvo uspelo da pitanje Kosova i Metohije simbolično vrati u UN

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Stranka Zdrava Srbija ocenila je danas da je “državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem” uspelo da pitanje Kosova i Metohije “simbolično vrati u UN”.

U saopštenju povodom sinoćnje sednice Saveta bezbednosti UN, održane na zahtev Srbije a povodom nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji, Zdrava Srbija je podsetila da jedino Ujedinjene nacije imaju mandat i nadležnost da na međunarodnom nivou odlučuju o konačnom statusu Kosova i Metohije.

“Ceo svet je imao priliku da se, na javnoj sednici Saveta bezbednosti, uveri kakva je i kolika nepravda učinjena 1999. godine tadašnjoj Jugoslaviji, i kakva se nepravda od strane najmoćnijih zemalja NATO, i danas čini njenom sukcesoru, Republici Srbiji, kojoj Vašington i Brisel, uz pomoć Kurtijeve NATO ‘pešadije’, hoće da, za vjek vjekova, otmu već okupirano Kosovo i Metohiju”, saopštila je Zdrava Srbija.

Reagujući na usvajanje Rezolucije u Evropskom parlamentu (EP) o izborima u Srbiji, stranka je ocenila da je u pitanju “grubo mešanje u suverenitet međunarodno priznate države” kao i da su evroposlanici “namerno zaboravili da naglase da trenutna vlast u Prištini najgrublje krši osnovna ljudska prava Srba i države Srbije, na teritoriji njene južne pokrajine”.

“Sve članice EU su istovremeno i članice UN, tako da bi morale da poštuju i rezolucije za koje su i oni glasali u toj najvišoj međunarodnoj instituciji, računajući i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti koja potvrđuje da je Kosovo i Metohija deo Republike Srbije”, piše u saopštenju Zdrave Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x