“Zdrava Srbija” je protiv otvaranja rudnika litijuma

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Zdrava Srbija
Podelite vest

Ono što je osnovna smetnja budućem razvoju turizma na teritoriji opštine Loznica, ali i čitave Zapadne Srbije, jeste potencijalno otvaranje rudnika litijuma kompanije Rio Tinto u ovom kraju, tako da će “Zdrava Srbija” svakako stati u odbranu i zaštitu životne sredine i prava na zdrave uslove života stanovništva ovog dela Srbije, navode iz ove stranke.

“Ako se ovde naruši životna sredina, tu neće biti budućnosti ni za njene stanovnike, ni za sav biljni i životinjski svet “, odgovorio je predsednik Zdrave Srbije, Milan Stamatović na pitanja građana koji su prisustvovali otvaranju kancelarije stranke u Loznici.

Činjenica je da je budućnost Srbije zavisi i od stanja u Zapadnoj Srbiji, nastavio je Stamatović, jer ovde imamo zdrave prirodne resurse i sve drugo što ide uz reku Drinu. Zdrava Srbija to može da promoviše, može i ovde da prenese pozitivna iskustva iz Čajetine i Zlatibora u smislu razvijanja turizma i stočarstva.

“Interes građana nam je uvek na prvom mestu, tako da ćemo uvek osluškivati njihove želje i nikada nećemo dozvoliti da bilo šta drugo bude razlog donošenja odluka koje ne bi bile u skladu sa voljom građana lokalnih sredina, regiona i cele Srbije”, objašnjava Stamatović.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x