Zeleno-levi front: Vlasti bi da žive u zemlji u kojoj je svako drugačije mišljenje zabranjeno

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Crta.rs
Podelite vest

Zeleno-levi front najoštrije osuđuje najnovije pritiske predstavnika vlasti i pozive na politički progon organizacije CRTA koja je dokumentovala izbornu krađu na poslednjim izborima u režiji Srpske napredne stranke (SNS).

“Svojim pozivima na hapšenje zaposlenih u CRTA i zabrani te organizacijie na mreži X, advokat Vladimir Đukanović pokazuje bahat odnos predstavnika vlasti koji bi očigledno želeli da žive u zemlji u kojoj je svako drugačije mišljenje zabranjeno i progonjeno, a oni koji imaju takvo mišljenje smešteni iza rešetaka”, istakli su u saopštenju iz Zeleno-levog fronta.

Dodali su da vlast, nakon napada na međunarodne posmatrače, očigledno pokazuje nervozu zbog dokumentovanja poslednje izborne krađe od strane civilnog društva i opozicije, pritiska građana na ulicama i poslednjim konstatacijama u raspravi koja je održana juče u Evropskom parlamentu.

“Pozivamo sve političke aktere da uvaže činjenice koje su sada svima poznate i prihvate neophodnost ponavljanja pokradenih izbora kako bi naše društvo izašlo iz još jedne političke i institucionalne krize u koju nas je Vučićev režim uvukao”, zaključili su un saopštenju iz Zeleno-levog fronta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x