Zima na “zlatnoj planini” poseban doživljaj

Zlatibor nastavlja da obara rekorde: Protekli januar rekordan

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TOZ
Podelite vest

Zima je ovih dana Zlatiboru podarila pravu snežnu oazu za odmor i uživanje. Planina je okićena snegom, a tome se svakako najviše raduju mnogobrojni gosti Zlatibora koji svoj odmor i razonodu traže upravo na ovoj planini.

Hiljade ljubitelja skijanja i zimskog odmora ugostio je snežni Zlatibor tokom meseca januara. Za Novu godinu ovde je bilo oko 50.000 posetilaca, što je rekordna posećenost. Posebno raduje to što je u kontinuitetu tokom januara imalo preko 30.000 posetilaca na ovoj destinaciji.

Prirodni uslovi Zlatibora, kvalitetna ponuda, raznovrsni i bogati sadržaji za boravak gostiju svih uzrasta tokom svakog godišnjeg doba doprineli su da ‘’zlatna planina’’ postane omiljena turistička destinacija ne samo domaćih, već i turista iz regiona. Prema rečima posetilaca, Zlatibor ih osvaja svojom lepotom, netaknutom prirodom, opuštajućom atmosferom i prijatnim uspomenama koje rado nose kao najverniji suvenir.

Iako je sneg prethodnih dana padao intenzivnije svi putevi na Zlatiboru su prohodni, a skijališta i sankališta su i tokom februara spremna za goste koji bi da uživaju u pravoj zimskoj idili.

LJubitelji zimskih sportova mogu uživati u Ski-centru „Tornik” koji se nalazi devetom kilometru od turističkog centra. Poseduje staze prilagođene kako početnicima tako i vrhunskim skijašima. Raspolaže sa pet staza (Čigota, Tornik, Ribnica, Zmajevac i Stankova ravan ) ukupne dužine oko 10 kilometara. Sve su pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje. Za prevoz skijaši koriste šestosednu žičaru i ski lift. Pored izuzetnih uslova za skijanje, ‘’Tornik’’ raspolaže i dodatnim sadržajima poput tjubinga, boba na šinama, dečje staze… Radno vreme ski-centra je svakog dana od 9 do 16 časova.

U fokusu interesovanja ove zime i nesumnjivo najveća atrakcija jeste najduža panoramska gondola na svetu ”Gold gondola”. Potpuno novi doživljaj koji spaja turistički centar Zlatibor sa skijalištem na Torniku. Postao je ovde gotovo nezamisliv pravi ugođaj planinskog boravka turista bez panoramske gondole, kojom se plovi pod oblacima i krstari iznad najlepših mesta sa ski-stazama i zimskim rekreativnim i sportskim sadržajima. ‘’Gold gondola’’ skijašima, izletnicima, avanturistima, ekskurzijama i svim zainteresovanim pruža nezaboravan pogled na Zlatibor a od ove zimske sezone u ponudi su i dnevne karte uz ski-pas po ceni od 500 dinara za odrasle i 350 dinara za decu (ovaj vid karti kupuje se iskljucivo uz priloženu važeću ski-pas kartu).

Foto: TOZ

Na skijalištu Obudovica, gde je dovoljno snega za zimske sportove, veliki broj mališana i rekreativaca takođe uživa u čarima zimske idile. Turistima su na raspolaganju staze sa ski-liftom, staze za sankanje, prostori za vožnju motornim sankama i drugi. Na Obudovici radi više škola skijanja, a sve što je potrebno za sadržaje na snegu ovde se može rentirati.

Foto: TOZ

Sankališta i skijališta u Dino parku, kod škole na Zlatiboru i pored Kraljeve česme ispunjena su dečjim smehom i radosnim uzvicima. U Avantura parku, koji se nalazi u samom srcu Zlatibora, najmlađima je omogućeno sigurno i bezbedno skijanje, jedinstvena ‘’Ski avantura’’. Zimsku zabavu upotpunjuje i klizalište koje se nalazi u centru “zlatne planine”.

Te i druge mogućnosti za aktivan odmor i uživanje u zimskim sadržajima Zlatibor pruža svojim gostima. Pored navedenog, posetiocima su zanimljivi i dobro poznati zlatiborski lokaliteti: Stopića pećina, Muzej “Staro selo Sirogojno”, vodopad u Gostilju… Oni su na raspolaganju turistima tokom cele godine.

Foto: TOZ

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x