Zvanično otvorena skijaška sezona na Torniku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TOZ
Podelite vest

Nakon poklon dana, sa besplatnim korišćenjem sadržaja u ski-centru Tornik, kao glavnom skijalištu zapadne Srbije, na Zlatiboru, zvanično je otvorena zimska ski-sezona .

Ceo ovaj vikend biće u znaku pogodnosti za skijaše. JP ”Skijališta Srbije” omogućilo je prvog dana ”ski-openinga” (u petak) besplatno skijanje u ski-centru, a još danas biće odobravani popusti od 30 odsto na cene ski-karata. To je svakako doprinelo da dođe veliki broj ljubitelja uživanja na snegu, tako da na parkiralištima oko ulaza u ski-centar nije bilo lako naći slobodno mesto za vozilo. Uz rad svih ski-staza na kojima je oko 30 centimetara utabanog snega, veliko interesovanje posetilaca, prevoz na staze šestosednom žičarom i ski-liftom omogućen je uz poštovanje propisanih epidemioloških mera i ide u prilog očekivanjima da je pred ski-centrom i Zlatiborom uopšte jedna dobra zimska sezona.

“Zaista smo zadovoljni interesovanjem na početku ove skijaške sezone. Trenutno na stazama ima oko 1.000 skijaša. Veliko interesovanje bilo je i tokom pretprodaje ski-karata”, rekla je novinarima Ana Jovanović iz ”Skijališta Srbije” zvanično najavljujući početak nove sezone na Torniku.

Foto: TOZ

Kako je izjavila, ovde sezonu prvi put otvaraju punim kapacitetom skijališta. – Sve staze su u funkciji: Zmajevac, Tornik, Čigota, Stankova ravan, kao i ski-putevi. Ski-pas je tokom ski-openinga jeftiniji za 30 odsto, dok je u periodu pretprodaje, koji je trajao mesec dana, važio popust od 15 i 10 odsto. Do kraja sezone važiće popust od pet odsto putem veb-šopa ”Skijališta Srbije”, a tokom zime imaćemo određene termine kada ćemo odobravati dodatne popuste, dodajući da su, pored skijanja, kao dodatni sadržaji ovde zastupljeni panoramska vožnja žičarom, bob na šinama, kao i poligoni za decu i skijaše početnike. Što se tiče epidemioloških mera, one su i ovde na snazi: skijaši su obavezni da nose skijaške marame (bandane) i zaštitne maske, da se pridržavaju socijalne distance (rastojanja od metar i po i dva metra), dok je na šestosednoj žičari smanjen broj ljudi koji se prevozi i radno vreme će biti svakim danom od 09:00 do 16:00 časova.

Foto: TOZ

U Ski-centru ”Tornik”, do čijeg vrha se od januara ove godine može doći i u kabini zlatiborske ”Gold gondole”, uživa se u zimskim čarolijama na nadmorskoj visini od oko 1.400 metara (vrh Tornik je na 1.496 m), a sistem za veštačko osnežavanje omogućava da dobro pripremljene staze izdrže i kada temperatura značajnije ode u plus.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x