Aleksandar „na plantaži“ u Niškoj Banji uzgaja najljuće paprike iz celog sveta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Tanić: Screenshot IG Taniero Sos
Podelite vest

Aleksandar Tanić iz Niške Banje ima „plantažu“ ljutih paprika iz čitavog sveta, one nisu samo ljute već najljuće na svetu. Planove ima da sve podigne na mnogo viši nivo, ono što je prioritet jesu gotovi proizvodi.

Ove godine on u svom zasadu ima oko 1000 strukova „papreno“ ljutih paprika. Ljubitelji društvenih mreža mogu da ga prate i na Instagramu gde na profilu tanierohotsauce on često objavljuje sve čime se bavi a vezano je za uzgoj paprika i izradu njegovog nadaleko čuvenog ljutog sosa.

Pre tri godine Aleksandar je iz čiste znatiželje počeo da se bavi ljutim paprikama, danas je to njegova strast i posao koji mnogo voli. Svakodnevno je u plasteniku, jer kako kaže mora sve da proprati.

„To je u početku bio hobi a onda su se ljudi interesovali za moje proizvode, to je krenulo i preraslo u malo veću priču. Danas mogu da kažem da imam najređe vrste i na to sam ponosan“, rekao je Aleksandar za Niške Vesti.

On pored jednog glavnog ima još dva plastenika koji su trenutno u pripremi.

„U glavnom plasteniku ima ljutih paprika sa skoro svih kontinenata. Neko seme čuvam sam a nešto sam i dobio od sestre iz Kanade. To su najljuće Trinidad moruga škorpion, Karolina riper, Habanero, Džejs red škorpion i ja od tih paprika želim da pravim proizvode po kojima će ovaj naš kraj da bude prepoznatljiv. Ja ne želim da prodajem samo papriku, želim da prodajem proizvod“, kaže Aleksandar.

Tanić kaže da tek planira razvoj čitave priče, gde će biti zasađeni novi zasadi i nove vrste.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x