Beogradska filharmonija na večerašnjem koncertu odaje počast svom osnivaču Stevanu Hristiću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

BetaPhoto/Kolarac promo/MO
Podelite vest

Beogradska filharmonija večeras će na koncertu pod nazivom “Za nova oktrića”, u čast osnivača tog orkestra Stevana Hristića, izvesti njegovu kompoziciju “Na selu”.

Solista koncerta u Kolarcu je svetska pijanistička zvezda Denis Kožuhin iz Rusije, koji će nastupiti pod dirigentskom palicom Džaumea Santonje iz Španije, navodi se u saopštenju filharmonije.

“Nova otkrića”, Beogradska filharmonija slavi izvođenjem dela koje ima poseban značaj u stogodišnjoj sezoni orkestra.

Na programu je simfonijska poema “Na selu” Stevana Hristića, osnivača Beogradske filharmonije koje je na koncertnom repertoaru gotovo zaboravlјeno ostvarenje, a koje je nastalo 1935. godine.

Prema dostupnim arhivskim podacima, Beogradska filharmonija ga koncertno izvodi prvi put, dodaje se u saopštenju.

Pijanista Denis Kožuhin etabliran je kao jedan od najvećih pijanista svoje generacije, nastupao je sa mnogim vodećim međunarodnim orkestrima, kao što su simfonijski orkestri iz Čikaga, Londona i San Franciska, filharmonijski orkestri iz Izraela, Londona i Roterdama i brojnim drugim,

Sa Beogradskom filharmonijom Kožuhin nastupa prvi put, u izvođenju Klavirskog koncerta br 4, Sergeja Rahmanjinova.

Filharmonijski koncert zaokružiće jedno od najpopularnijih dela klasičnog muzičkog repertoara – “Romeo i Julija” Sergeja Prokofjeva, a nastup predvodi Džaume Santonja, mladi i perspektivni španski dirigent, koga je publika Beogradske filharmonije prethodno imala prilike da upozna u koncertnoj sezoni 2021/22.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x