Počinje festival Beldocs, u konkurenciji više od 100 dokumentarnih filmova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

beldocs.rs
Podelite vest

XVII Međunarodni festival dokumentarnog filma – Beldocs – počinje danas, a program će u 19.30 u Domu omladine Beograda otvoriti “Topli film” Dragana Jovićevića. Festival će trajati do 29. maja i biće prikazano ukupno 13 programskih celina, sa više od 100 premijernih projekcija na osam lokacija u Beogradu.

Beldocs će imati četiri takmičarske selekcije:

  1. “Srpski takmičarski program” sa 12 nominovanih filmova,
  2. “Međunarodni takmičarski program” sa 10 nominovanih filmova,
  3. “Kratki takmičarski” sa 20 nominovanih filmova,
  4. “Teen program” sa šest nominovanih filmova”, a biće dodeljena i Nagrada publike za najbolji evropski film.

U okviru “Srpskog takmičarskog programa, biće prikazano dvanaest filmova: “Topli film” Dragana Jovićevića, “Kako biti slobodan” Nikole Polića, “Izbor za mis zatvora” Srđana Šarenca, “Kadence za vrt” Daneta Komljena, “Neptunova nevera Katarine Stanković”, “Novosadsko sećanje” Aleksandra Reljića.

Među filmovima u tom programu su i “Džojmejkers” Jelene Radenović, “Kad opet porastem” Jovane Avramović, “Minel” Tare Gajović, “Heterotopia” Nikole Nikolića, “Izlaz kroz ludaru” Nikole Ilića i “Šetnje koje se neće desiti” Mine Simendić.

Pored filmova iz te programske celine, na Beldocsu će biti prikazana još dva filma u srpskoj produkciji, koji se ne takmiče za nagrade: “Nasleđe kralja trube” Vladimira Kajlovica i “Kombi-nacija” Jugoslava Nikolića.

Ovogodišnji Beldocs biće održan u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Art bioskopu Kolarac, Jugoslovenskoj kinoteci, Kinoteci u Kosovskoj, Centru za kulturu Vlada Divljan i Sinapleksu u tržnom centru Ušće.

Kompletan program festivala i više informacija o svim projekcijama mogu se pronaći na sajtu beldocs.rs.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x