Borbeni timovi 72. brigade za specijalne operacije na zadacima u rejonu preventivnog razmeštaja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da borbeni timovi 72. brigade za specijalne operacije zadatke realizuju 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji kako bi se osigurala vrhunska osposobljenost, fizička pripremljenost i mentalna snaga vojnika i starešina, te visok nivo borbene gotovosti ove elitne jedinice Vojske Srbije.

Pripadnike brigade je u toku dana obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sa komandantom jedinice brigadnim generalom Miroslavom Talijanom. Tokom obilaska je sagledao stanje i gotovost zadejstvovanih snaga i razgovarao sa starešinama o situaciji u zoni njihove odgovornosti.

Izražavajući zadovoljstvo zatečenim stanjem, načelnik Generalštaba je pripadnicima specijalnih snaga odao priznanje na nepokolebljivosti, istrajnosti i posvećenosti sa kojom svakodnevno izvršavaju dodeljene zadatke, čime daju svoj doprinos da Vojska Srbije bude u potpunosti u funkciji očuvanja mira i bezbednosti građana Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x