Brnabić: Opozicija neće izbore nego da kadrira na ulici, tu su i kvazipoljoprivrednici

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je predsednik države i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio opoziciji da “nikad nismo bežali od narodne volje i izbora ali je kao odgovor stigao da ih oni neće, i u svojoj novini objavili da to Vučić želi da ugasi proteste”.

“Oni kažu – nećemo izbore, to nam Vučić podmeće. Žele da kadriraju na ulici. Šta su to krivi ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor Bezbednosno informativne agencije Aleksandar Vulin”, rekla je Brnabić za TV Hepi, govoreći o zahtevima sa protesta “Srbija protiv nasilja”.

Povodom protesta poljoprivrednika, ona je rekla da su danas “tri puta veće direktne investicije u poljoprivredu nego pre deset godina”.

“Ja bar dva puta nedeljno razgovaram sa poljopriverdnicima, ima mnogo udruženja, nemoguće je ispuniti sve zahteve”, rekla je Brnabić, navodeći da je potrebno da “zahtevi budu razumni a ne da budu političari u tome”.

Kako je navela, “evo ovi koji su izašli da protestuju ja sam dala sve od sebe da se dogovorimo da im izađemo u susret i Vučić je ponudio sastanka ali su oni odbili”.

“Meni su rekli – to su ti zahtevi, ja sam navela šta može i da ćemo razgovarati a oni su odgovorili – vi gradite puteve i pruge, šta će nam to, dajte sve pare poljoprivedi”, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da su “neki političari, kvazipoljoprivrednici rekli da će se pridružiti protestima do ispunjenja njihovih zahteva” i upitala kakve veze ima protest “Srbija protiv nasilja” sa njihovim zahtevima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x