CESID u 19h Posmatrači obišli 320 glasačkih mesta, ponavljaju se nepravilnosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Facebook Cesid
Podelite vest

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID) objavio je da su njegovi posmatrači obišli do sada 320 biračkih mesta i da su nastavili, tokom referendumskog glasanja da uočavaju prethodno uočene nepravilnosti.

CESID je na svom sajtu u 19.00 naveo da se nepravilnosti ponavljaju tokom dana i da su to “javno glasanje, lošija organizacija glasanja i nisko poštovanje mera zaštite od kovida”.

“Uočeno je i vođenje paralelne evidencije glasača na GM 52 u Kragujevcu”, naveo je CESID.

Ocenjeno je i da “lošijoj organizaciji glasanja značajno doprinosi i da deo članova glasačkih odbora nije sve vreme na glasačkom mestu”. CESID je u 16.00 objavio da su njegovi posmatrači obišli 260 glasačkih mesta u 23 opštine i grada. Naveo je da su medju nepravilnostima najučestalije “loša organizacija rada glasačkih odbora i porodično i javno glasanje na više glasačkih mesta”. Ukazali su da tu spada i “nepoštovanje mera zaštite od kovida”.

“Na jednom glasačkom mestu u Smederevu dogodio se kratki incident zbog alkoholisanog stanja jednog birača, ali nije došlo do prekida glasanja”, naveo je CESID.

CESID je u 13.00 objavio da nalazi mobilnih timova pokazuju da glasanje i dalje protiče mirno, bez krupnih incidenata, kao i da se ponavljaju prethodno uočene nepravilnosti u vezi glasanja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x