CKS: Za godinu dana 200 sportskih radnika osposobljeno za prvu pomoć kod srčanog zastoja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Facebook Crveni krst Srbije / Red Cross of Serbia

Predsednik Crvenog krsta Srbije (CKS) Dragan Radovanović izjavio je danas da je za godinu dana više od 200 sportskih radnika, trenera, specijalista sportske medicine i predstavnika medija osposobljeno za pružanje prve pomoći kod srčanog zastoja, saopšteno je iz te organizacije.

Za godinu dana kampanje “Život u tvojim rukama” više od 200 polaznika savladalo je veštine prve pomoći i spremno je da svoja znanja prenese dalje, kao i da spase život ako se za to ukaže potreba, rekao je Radovanović, a saopštio Crveni krst.

On je u Zubinom Potoku na Kosovu, tokom obuke sportskih radnika za pružanje prve pomoći kod srčanog zastoja, rekao da je cilj tog kursa da bude osposobljeno što šire građanstvo za mere oživljavanja i da im približi upotrebu spoljašnjeg automatskog defibriltora kako bi bili smanjeni smrtni ishodi.

Prema rečima Radovanovića poznavanje pružanja prve pomoći prilikom naglog srčanog zastoja koji je sve češći na sportskim terenima i u svakodnevnim životnim situacijama, od presudnog je značaja za spašavanje života, ali je “tek četvrtina ljudi spremna da pomogne ukoliko se nađe na mestu nesreće”.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x