CKS: Za godinu dana 200 sportskih radnika osposobljeno za prvu pomoć kod srčanog zastoja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Facebook Crveni krst Srbije / Red Cross of Serbia
Podelite vest

Predsednik Crvenog krsta Srbije (CKS) Dragan Radovanović izjavio je danas da je za godinu dana više od 200 sportskih radnika, trenera, specijalista sportske medicine i predstavnika medija osposobljeno za pružanje prve pomoći kod srčanog zastoja, saopšteno je iz te organizacije.

Za godinu dana kampanje “Život u tvojim rukama” više od 200 polaznika savladalo je veštine prve pomoći i spremno je da svoja znanja prenese dalje, kao i da spase život ako se za to ukaže potreba, rekao je Radovanović, a saopštio Crveni krst.

On je u Zubinom Potoku na Kosovu, tokom obuke sportskih radnika za pružanje prve pomoći kod srčanog zastoja, rekao da je cilj tog kursa da bude osposobljeno što šire građanstvo za mere oživljavanja i da im približi upotrebu spoljašnjeg automatskog defibriltora kako bi bili smanjeni smrtni ishodi.

Prema rečima Radovanovića poznavanje pružanja prve pomoći prilikom naglog srčanog zastoja koji je sve češći na sportskim terenima i u svakodnevnim životnim situacijama, od presudnog je značaja za spašavanje života, ali je “tek četvrtina ljudi spremna da pomogne ukoliko se nađe na mestu nesreće”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x