Dačić: Prisutna solidarnost između država za evakuaciju državaljana Srbije iz Izraela

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je “prisutna solidarnost između država u smislu pomoći” i evakuacije iz Izraela, uz ocenu da je pitanje kako će se razvijati situacija na Bliskom istoku s obzirom da se “ne nazire mogućnost političkog rešenja prihvatljivog za sve”.

“Pre dva dana smo prevezli neke crnogorske državljane, a oni sinoć 11 naših državljana”, rekao je Dačić gostujući na TV Prva.

On je dodao da je Srbija osudila terorizam, ali da “mora da bude pažljiva imajući u vidu političke odnose sa određenim državama”.

“Na Sednici saveta bezbednosti UN nije bilo jedinstvene osude terorističkog akta. Vidi se kako se karta sveta deli”, naveo je ministar, dodajući da je “problem što se ne nazire mogućnost političkog rešenja prihvatljivog za sve”.

“Nama je prijatelj i Izrael i Palestina. Imali smo razvijene diplomatske odnose i kontakte i sa jednima i drugima, ne mešajući su u taj politički deo”, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je u trenutku izbijanja novih sukoba u Izraelu bilo oko 200 turista iz Srbije, da jedan broj građana Srbije ima državljanstvo Izraela, da je mnogo državljana Srbije tražilo azil u Izraelu, kao i da se “svakog dana javlja neko novi”.

“Vlada Srbije je donela odluku da se organizuje evakuacioni let koji je i bio, a ostali su redovni letovi. Air Srbija još leti” za Izrael, rekao je Dačić i dodao da će se videti da li ima potrebe za još nekim evakuacionim letom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x