Đilas tužio Pištaljku, traži odštetu od 200.000 i da se ukloni tekst

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Demostat printscreen
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas tužio je portal Pištaljka i glavnog i odgovornog urednika Vladimira Radomirovića zbog teksta o njegovoj povezanosti sa firmom “Dajrekt medija” za koji tvrdi da je pun neistina.

Kako prenosi ovaj portal, Đilas u tužbi tvrdi da je Pištaljka objavila neistinu o njegovoj povezanosti sa firmom Dajrekt medija, traži da se sa sajta ukloni tekst “Finansijski izveštaji RTS-a ne mogu da prođu reviziju zbog poslova sa firmama povezanim sa Šolakom, Đilasom i Šaperom”, kao i odštetu za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda u iznosu od 200.000 dinara.

Portal Pištaljka tvrdi da je objavljeni tekst potkrepila materijalnim dokazima da finansijski izveštaji javnog servisa ne mogu da prođu reviziju zbog spornih ugovora o prodaji oglasnog prostora.

“Po podacima koje je izneo generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević, ugovori sa ‘Dajrekt medijom’ i ‘Medija pulom’, firmom u vlasništvu još jednog bivšeg funkcionera Demokratske stranke (DS) Srđana Šapera, vrede oko 14,5 miliona evra godišnje”, objavila je Pištaljka.

Pištaljka je u tekstu navela, pozivajući se na zvanične podatke i bez reči komentara, da je Dragan Đilas bio vlasnik “Dajrekt medije”, a da se ta firma sada nalazi pod kontrolom Dragana Šolaka.

“Ova nesporna činjenica je izgleda bila povod za tužbu u kojoj se na sedam strana ne demantuje nijedan navod iz teksta, osim što se tvrdi da Đilas ‘nije ni u kakvoj vezi sa pravnim licem Dajrekt medija’, firmom čiji je vlasnik bio od 2005. godine, kada je njegova ‘Multikom grupa’ kupila ‘Dajrekt mediju'”, naveo je portal Pištaljka.

Ovaj portal je dodao i da su mnogi upozoravali da su se poslovi “Dajrekt medije” i RTS-a, koji traju od 2001. godine, odvijali i u vreme kada je Đilas paralelno bio i javni funkcioner i vlasnik privatne firme.

Pištaljka podseća da je Savet za borbu protiv korupcije i njegova predsednica Verica Barać još 2011. godine u Izveštaju o pritiscima i kontroli medija to konstatovala.

“Značajno mesto na tržištu reklama i marketinga imaju agencije u kojima udeo u vlasništvu ima Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda i zamenik predsednika Demokratske stranke”, piše u izveštaju Verice Barać, prenosi Pištaljka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x