DS: Đorđe Milićević da kaže javnosti koji je fakultet završio

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada Republike Srbije
Podelite vest

Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke zatražio je od novog vršioca dužnosti ministra prosvete Đorđa Milićevića da informiše javnost koje godine i na kom fakultetu je diplomirao, pošto taj podatak ne postoji u zvanično objavljenoj biografiji.

Demokrate su navele da iako je od svog punoletstva u politici, ministar nije do sada javno iznosio detaljne podatke o svom obrazovanju, a da je to važno pošto mu je povereno upravo Ministarstvo prosvete.

Takođe, Demokratska stranka traži od Milićevića da javnosti prezentuje svoje radno iskustvo u obrazovnom sistemu, odnosno da kaže kada i u kojoj školi je radio i šta ga kvalifikuje za možda i najvažniji resor u Vladi Srbije.

“Od Milićevića očekujemo da se odmah izjasni koje mere će preduzeti u cilju prevencije nasilja u školama i kada zaposleni u obrazovanju mogu da očekuju da njihove plate ne budu ispod republičkog proseka, kao što je to slučaj sada”, navedeno je u saopštenju Demokratske stranke.

Na sajtu Vlade Republike Srbije objavljena je ova biografija.

Rođen je 1978. godine u Valjevu. Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

U četiri mandata (2004, 2008, 2012. i 2016. godine) biran je za odbornika Skupštine grada Valjeva.

Obavljao je funkciju potpredsednika Skupštine opštine Valjevo 2004. godine.

Narodni poslanik je od juna 2008. godine.

U sazivu od 2008. do 2012. godine bio je član Zakonodavnog odbora, Odbora za omladinu i sport, Odbora za pravosuđe i upravu, kao i zamenik člana u Odboru za evropske integracije i u Odboru za ustavna pitanja.

U sazivu od 2012. do 2014. godine bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, Odbora za evropske integracije, Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i bio je zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

U istom sazivu bio je i član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

U sazivu od 2014. do 2016. godine bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Bio je zamenik  člana stalne Delegacije u Parlamentarnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative.

U sazivu od 2016. do 2020. godine bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Odbora za prava deteta, kao i zamenik člana Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

U tom sazivu vršio je i funkciju potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije.

U sazivu od 2012. do 2014. godine bio je zamenik predsednika poslaničke grupe, a funkciju  predsednika poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije u Narodnoj skupštini Republike Srbije obavljao je od septembra 2015. godine.

U sazivu od 2020. do 2022. bio je zamenik člana Delegacije  u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, zamenik predsednika Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i član Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropske integracije.

U aktuelnom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije je zamenik predsednika poslaničke grupe Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, i član je Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Član je Socijalističke partije Srbije od 1996. godine.

Od 2002. do 2021. godine obavljao je funkciju predsednika Gradskog Odbora Socijalističke partije Srbije Valjevo.

Od 2007. godine član je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, iste godine izabran je za portparola Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije.

Član je Predsedništva Socijalističke partije Srbije od 2015. godine.

Za potpredsednika Socijalističke partije Srbije izabran je 2019. godine.

Oženjen, ima ćerku Ivu.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x