Dveri: Novogodišnja rasveta i tri koncerta za doček Nove godine na trgu je bacanje para

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: dveri.rs
Podelite vest

Gradska organizacija Dveri u Čačku ocenila je danas da je postavljanje novogodšnje javne rasvete u gradu početkom decembra, kao i organizovanje tri koncerta na gradskom trgu za doček Nove godine “bacanje narodnih para iz gradskog budžeta u vremenu krize”.

Dveri navode da bi održavanje jednog koncerta za doček Nove godine bilo “sasvim dovoljno” i predlažu da se odustane od “suvišnih koncerata” i “neracionalne” novogodišnje rasvete i ta finansijska sredstva izdvoje za podršku socijalno najugroženijih građana kao i za lečenje teško bolesne dece.

“Ne vidimo niti jedan jedini razlog da Čačak mesec dana pre Nove godine krasi novogodišnja javna rasveta. Dok republička vlast apeluje na potrošače da se štedi struja u vremenu velike energetske krize u celoj Evropi, ista vlast na lokalnom nivou rasipa električnu energiju na suvišnu novogodišnju rasvetu”, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri dodaju da bi se “još i moglo razumeti” da se novogodišnja rasveta postavi u gradu nekoliko prazničnih dana pre i posle Nove godine, ali ne i ceo decembar.

“Isto tako je bilo potpuno nepotrebno razbacivati se narodnim parama iz gradskog budžeta za organizaciju četiri muzička koncerta za mesec dana (jedan povodom Dana grada 18. decembra i tri povodom dočeka Nove godine – 29. i 31. decembra i 13. januara). Koliko su nam potrebni takvi troškovi u kriznim vremenima”, navodi se u saopštenju.

Dveri navode da dok u Čačku sve veći broj siromašnih i prezaduženih porodica imaju problema sa ogromnim skokom cena svih osnovnih životnih namirnica, sa zakupninama stanova, kupovinom ogreva i lekova, gradska vlast “baca pare svih građana Čačka”.

U saopštenju se dodaje da bi za Čačane od novogodišnje rasvete i dočeka Nove godine na trgu mnogo korisnije bilo da se rešava pitanje nedostatka lekara u gradskoj bolnici.

I odbornik stranke Zavetnici u Skupštini Čačka Miloš Obrenović pozvao je ranije lokalnu vlast da novac od javne novogodišnje rasvete i organizacije dočeka Nove godine na gradskom trgu usmeri na socijalno ugrožene građane.

“Lokalna vlast kači novogodišnju rasvetu ‘za sve pare’. Organizuje doček Nove godine sa čak četiri pevača na gradskom trgu. Suvišno je više postalo ukazivati na prioritete u društvu onima koji to niti vide niti žele da čuju”, naveo je Obrenović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x