Dveri traže da konstitutivna sednica Skupštine Srbije bude održana na Kosovu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

 Predsednik Dveri Boško Obradović zatražio je danas da konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbije bude održana na Kosovu i Metohiji, navodeći da bi to bio “ogroman i simbolički i konkretan čin podrške” srpskom narodu da tamo opstane i “očuvanju južne srpske pokrajine u sastavu Srbije”.

Obradović je u pisanoj izjavi ocenio i da bi održavanje konstitutivne sednice na Kosovu i Metohiji bilo “javna manifestacija brige najvažnije državne institucije” za teritorijalni integritet i suverenitet” Srbije.

“To bi bila i jedinstvena prilika da svih 250 poslanika budu raspoređeni tako da posete sve krajeve Kosova i Metohije i direktno se lično uvere kako žive Srbi i drugi građani Srbije na Kosovu i Metohiji. Oni bi mogli posetiti i veliki broj srpskih crkava, manastira i istorijskih spomenika, što bi sve zajedno sigurno pratili domaći i svetski mediji sa velikom pažnjom”, naveo je Obradović a prenele su Dveri.

Ocenio je i da bi po konstituisanju Skupština Srbije na posebnoj sednici mogla “javno da odbije” zahtev Evropskog parlamenta za priznanje nezavisnosti Kosova i da zatraži da se dalje pregovori o Kosovu i Metohiji vrate u Savet bezbednosti UN.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x