Dveri traže smenu Vesića zbog propusta i spore reakcije nakon saobraćajnih nezgoda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Poslanik pokreta Dveri u Skupštini Srbije Borko Puškić zatražio je danas smenu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića zbog, kako tvrdi, propusta vlasti u domenu bezbednosti saobraćaja.

“Tri nesreće izazvali su vozači koji su se kretali u kontra smeru. Neshvatiljivo je da do regovanja javnosti nadležni inspektori nisu izašli na teren i utvrdili niz nepravilnosti, te po hitnom postupku uveli dodanu signalizaciju i spasili ljudske živote”, naveo je Puškić u saopštenju.

On je dodao da se to posebno odnosi na nedovoljno obezbeđene ulaze za kontra smer na autoputevima u Srbiji, a pored ostavke Vesića, zatražio i bržu reakciju nadležnih službi na obeležavanju kritičnih deonica.

“Veliki deo stradanja dešava se zbog loše signalizacije, nedostatka signalizacije, ali i katastrofalnog kvaliteta puteva i održavanja. Svedoci smo da se tek izgrađene deonice ponovo rade za nekoliko meseci, padaju mostovi, prelazi kod škola nisu obeleženi, trotoari ne postoji, a biciklističke staze više liče na poligon za kvadove”, naveo je Puškić.

Ocenio je da je upravo takav i novi predlog Zakona o bezbednosti u saobraćaju i da on neće doprineti bezbednosti u saobraćaju.

“Sva sredstva koja su se ubirala od saobraćajnih prekršaja će od sada ići u MUP, a lokalne samouprave ostaju bez 30 miliona evra sa kojim su do sada mogle reagovati na kritičnim saobraćajnicama, ali i zonama oko škola”, dodao je Puškić.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da je potrebno tri nedelje da budu izrađeni novi saobraćajni znaci za pogrešan smer na autoputu, nakon čega će biti postavljani na svim izlazima sa autoputeva.

U saobraćajnim nezgodama od 1. do 3. septembra u Srbiji, poginulo je osam osoba, a nekoliko saobraćajnih nezgoda izazvano je vožnjom u suprotnom smeru na autoputevima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x