Dveri započinju kampanju “Jedna je majka”, koja će se baviti položajem žena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Dveri započinje novu kampanju pod nazivom “Jedna je majka” koja će se baviti ženama, njihovih zdravljem i decom, najavio je lider tog pokreta Boško Obradović.

“Upravo su žene i deca danas najugroženije kategorije stanovništva u Srbiji kojima država mora da posveti mnogo veću pažnju: od deteta u majčinom stomaku, preko sigurnog porođaja do brige o porodiljama i deci nakon izlaska iz porodilišta”, ukazao je Obradović u pisanoj izjavi.

Kako je najavio, u okviru kampanje Dveri će uputiti preporuke svim organima izvršne vlasti, od republičkog preko pokrajinskog do lokalnog nivoa, da se što pre u toku godine izvrše rebalansi budžeta u pravcu renoviranja svih porodilišta u Srbiji.

Obradović je naveo da će Dveri tražiti donošenje skupštinske deklaracije o pravima trudnica i porodilja zasnovane na međunarodnoj pravnoj praksi.

“Nastavićemo da insistiramo da nedelja postane neradan dan i u privatnom sektoru”, dodao je.

Prema njegovim rečima, u okviru kampanje tražiće da sve lokalne samouprave u Srbiji obezbede besplatne udžbenike i užinu za sve đake u osnovnim i srednjim školama.

Obradović je naveo da će Dveri nastaviti da ukazuju na potrebu prevencije nasilja u društvu za šta su, kako je naveo, već predali posebne preporuke Vladi Srbije.

“Zahtevaćemo da nadležni skupštinski odbor za zdravlje i porodicu organizuje posebne sednice i javna slušanja na ove teme, a u slučaju da to bude odbijeno, tematske konferencije organizovaće naša poslanička grupa Dveri-Patriotski blok”, istakao je Obradović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x