Mašine su krenule  21. decembra sa placa na kojem su revitalizovane i pripremljene za rad na novim pozicijama, a danas će završiti prelazak preko transportne infrastrukture.

EPS: Kolosi ‘Kolubare’ završavaju prelazak preko transportne infrastrukture

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: EPS
Podelite vest

Kolosi Rudarskog basena “Kolubara”, tri rudarske mašine visoke do 32 metra i teške do 1.500 tona, započeli su prelazak preko Ibarske magistrale, tri pružna prelaza i lokalnog puta na oko 13 kilometara dugoj trasi do kopa Polje “G”, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

Mašine su krenule  21. decembra sa placa na kojem su revitalizovane i pripremljene za rad na novim pozicijama, a danas će završiti prelazak preko transportne infrastrukture.

Bager i dva odlagača prebacuju se na zapadne kopove “Kolubare” da bi se ubrzalo otkopavanje otkrivke na kopovima Polje “G” i “Tamnava-Zapadno polje”, kao i da bi se obezbedili uslovi za eksploataciju uglja na “Radljevu”.

“Bager je tokom prethodnih par meseci kompletno remontovan i očekujemo da će za dva dana biti na transporterima Polja ‘G’. Njegov krajnji cilj je kop ‘Tamnava-Zapadno polje’, ali će bager narednih meseci raditi na Polju ‘G’ zbog otvaranja novih količina uglja i stabilnije i sigurnije proizvodnje sa zapadnih kopova”, rekao je direktor Površinskih kopova u rudarskom basenu “Kolubara” Srdjan Alimpijević.

On je dodao da će bager nastaviti ka krajnjem cilju kada to budu dozvolili vremenski uslovi, u aprilu ili maju. Alimpijević je istakao da se iz “Kolubare” bez ikakvih problema isporučuju dogovorene količine uglja.

“Prethodnih dana svedoci smo napada uperenih ka EPS-u, ‘Kolubari’ i samom uglju. Situacija koja je nastala u TENT-u uspešno je prevazidjena i proizvodnja električne energije se odvija nesmetano”, istakao je Alimpijević i dodao da će se isporuka povećavati iz dana u dan, prema planiranoj proizvodnji.

On je kazao da su pojedinci iz Ministarstva rudarstava i energetike izražavali sumnju u podatke EPS-a, ali da su “čak i nezavisni instituti, koje je angažovalo Ministarstvo, potvrdili tačnost EPS-ovih informacija o količinama otkrivenog uglja”, koga u “Kolubari” ima 7,1 miliona tona.

Odbacio je optužbe da je iz Kolubare “išlo samo blato” i dodao da takvi navodi vredjaju radnike “Kolubare”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x