Fajon: Možda bude dodatnih preporuka za poboljšanje izbornih uslova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Poslanica Evropskog parlamenta (EP) Tanja Fajon izjavila je danas u Beogradu da će posle ovonedeljnih razgovora sa političkim liderima u Srbiji možda biti dodatnih preporuka za poboljšanje izbornih uslova.

“Očekujem da ćemo možda opet napraviti neke preporuke ili razgovarati sa svim akterima o tome šta još možemo da napravimo”, rekla je televiziji N1 Fajon, posrednica EP u medjustranačkom dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji.

Navela je da će se ona i ostala tri evropska posrednika, Vladimir Bilčik, Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, danas i sutra u Beogradu sastati sa svim akterima u medjustranačkom dijalogu, kao i sa predstavnicima vlasti i civilnog sektora.

“Želimo da vidimo šta se dešava sa primenom 16 mera dogovorenih u medjustranačkom dijalogu, kakve su pripreme za aprilske izbore. Izbori će biti veoma značajni i želim da svi ljudi imaju mogućnost da biraju, da su izbori slobodni, transparentni i fer i to će biti naša najvažnija poruka vlastima”, kazala je Fajon.

Upitana o izveštaju privremenog tela za nadzor medija, u kojem se navodi da su predstavnici vlasti na RTS bili prisutni u više od 75 odsto posmatranog programa, a predstavnici opozicije oko deset odsto, Fajon je rekla da se raduje sastanku sa članovima tog tela.

Na pitanje da li može da bude problem što neki predstavnici opozicije nisu delegirali predstavnike u prošireni sastav Republičke izborne komisije i u privremeno telo za nadzor medija, Fajon je rekla da to neće biti odlučujući faktor.

“Tako su oni odlučili, bilo bi dobro da su u procesu. Kada se isključiš iz procesa, teško utičeš na proces. Ali mislim da to neće biti toliko važno”, navela je Fajon.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x