Gojković sa kineskim zvaničnikom Vangom: Svevremeni odnosi čeličnog prijateljstva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Sjamen, 7.09.2023. - Clanovi delegacije Srbije, koju predvodi ministarka kulture Maja Gojkovic u Sjamenu, gde Srbija od 8. do 11. septembra kao zemlja pocasni gost ucestvuje na 23. Medjunarodnom sajmu investicija i trgovine CIFIT, sastali su se sa partijskim sekretarom provincije Fudjijen Dzouom Zujiom uoci pocetka sajma. (BETAPHOTO/Ministarstvo kulture/Zoran Petrovic)
Podelite vest

Potpredsednica Vlade Srbije Maja Gojković, koja predvodi državnu delegaciju na 23. Kineskom međunarodnom sajmu investicija i trgovine CIFIT u Sjamenu, i potpredsednik Kineske narodne političke konstitutivne konferencije Vang Jungom, su istakli da su dve države potpuno posvećene nastavku saradnje na brojnim poljima, u skladu sa čeličnim prijateljstvom i strateškim partnerstvom.

Vang je naglasio da je Srbija čelični prijatelj Kine i strateški partner od 2016. godine i podsetio da su dva predsednika na sastanku u Pekingu prošle godine tokom trajanja Olimpijskih igara postigli konzenzus za dalji razvoj saradnje, preneto je juros iz Vlade Srbije.

Kako je napomenuo, Kina je spremna da podstiče kineske kompanije da ulažu u Srbiju i u narednom periodu.

Gojković je takođe istakla da dve države veže strateško partnerstvo i svevremeni odnosi čeličnog prijateljstva.

Ona je zahvalila Kini na podršci Srbiji u pitanjima od vitalnog značaja, pre svega poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, takođe i što na multilateralnom planu Srbija uvek može da računa na podršku Kine koja poštuje međunarodno pravo.

Naglasila da je Srbija takođe dosledna u podršci Kini za pitanja od značaja za Kinu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x