Da Lav postane šampion

Humanitarni bazar “Medenjak za Lava” na novosadskom Trgu slobode

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen
Podelite vest

Na Trgu slobode u Novom Sadu održaće se  Humanitarni bazar “Medenjak za Lava” na kom će se prikupljati novčana pomoć za lečenje malog Lava Teodorovića koji ima dva meseca da primi lek koji košta čak 1.500.000 evra.

Rođen je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, a prvi problemi primećeni su na prvom neonataloškom pregledu u 2. mesecu života u vidu mlitavosti deteta. Uključen je u habilitacioni tretman od 4. meseca života kontinuirano u ambulantnim uslovima u privatnoj ordinaciji. Majka je primetila da je sporiji u odnosu na starije dete. Sa devet meseci je počeo da puzi, ali je to činio sporo, sa 10 meseci usvojio je sedenje, ali nestabilno, a samostalan hod još uvek nije razvijen. U spontanom govoru ima do dvadesetak funkcionalnih reči. Molekularno – genetička analiza je pokazala homozigotnu deleciju gena SMN1, a istovremeno je detektovano povećanje broja kopija gena SMN2 (3 kopije) čime je potvrđena klinička dijagnoza spinalne mišične atrofije (SMA).

Lavu su sredstva neophodna za lek Zolgensma, najskuplji lek na svetu, pa se roditelji obraćaju svim ljudima dobre volje da im pomognu da prikupe sredstva kako bi Lav što pre primio neophodnu terapiju. Sredstva su potrebna i za specijalističke preglede, lekove, suplemente, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smeštaja.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x