Iz razumljivih razloga ne mogu da komentarišem Vulinovu izjavu, drago mi je da se američki ambasador neće mešati u sastav Vlade

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da “iz razumljivih razloga” ne može i neće da komentariše navode ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da je od “jedne od najvećih obaveštajnih službi na svetu” obavešten da neće biti član nove vlade zbog “neprihvatljivih” političkih stavova.

“Iz razumljiviih razloga niti mogu niti hoću da komentarišem. Čak i kada znam određene stvari nemam prava da ih komentarišem”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Šapcu gde je prisustvovao spajanju mosta preko Save u okviru projekta izgradnje autoputa Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je juče da ga je “jedna od najvećih obaveštajnih službi na svetu, ako ne i najveća”, obavestila da su njegovi politički stavovi neprihvatljivi i da, ako ih ne promeni i ne napusti politiku lojalnosti prema predsedniku Aleksandru Vučiću neće biti član vlade.

Vulin je za TV Pink rekao da mu je iz te obaveštajne službe poručene da će sve učiniti da ga kompromituju tako što će pokrenuti veliku medijsku kampanju i svaku drugu protiv njega, ako ne promeni političke stavove.

“Vučić je informisan o ovome od naših obaveštajnih službi da se ovo priprema i očekujem masovan napad na mene iduće nedelje, verovatno oko konstituisanja parlamenta”, rekao je Vulin, navodeći da je upoznat preko kojih medija će se to raditi.


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da mu je veoma drago što je čuo od američkog ambasadora Kristofera Hila da ne želi da se meša u izbor članova nove Vlade Srbije jer će buduća izvršna vlast biti skrojena u skladu sa željama građana koji su učestvovali na izborima.

“Nisam tu da ispunjavam želje, narod i građani su izabrali. Oni su izabrali srpsku Vladu da vodi računa o njihovim interesima. Veoma mi je drago da je Hil rekao da se neće mešati. To je valjda normalno, siguran sam da se ni ranije nisu mešali. Ni 2008. godine ni ranije. Biće (Vlada) skrojena po meri naroda”, rekao je Vučić u Šapcu.

On je rekao da su SAD velika i važna sila i da će Srbija pokazati poštovanje, ali da će se Beograd rukovoditi svojim interesima.

“Srbija je na evropskom putu i ona će nastaviti da bude na tom putu, ali će čuvati svoje vrednosti i neće po nečijem nalogu gasiti svoja tradicionalna prijateljstva”, rekao je on.

Komentarišući pisanje nekih delova hrvatske štampe da ga treba uhapsiti ako dođe u Jasenovac, Vučić je rekao da se on sam ponudio da dođe i da ne vidi šta je tu problem.

“Hapšenje je sasvim u redu i govori o prirodi režima. Ali antifašističko i antinacističko opredeljenje Srbije ćemo braniti po svaku cenu. Mnogo stotina hiljada Srba je izginulo od fašizma i nacizma. I nemačkog i italijanskog ali pre svega onog oličenog u ustaškom pokretu. I nemamo pravo da se igramo ni sa prošlošću ni sa budućnošću”, rekao je on.

On je dodao da su sve optužbe na njegov račun u hrvatskim medijima potpuno izmišljene i da dolaze od hrvatske Vlade.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x