Jovanović (DSS): Glasanje Srbije protiv Rusije u UN nedostojno i neprihvatljivo svrstavanje uz Zapad

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/MO
Podelite vest

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da glasanje Srbije u  Generalnoj skupštini UN za suspenziju Rusije iz Saveta za ljudska prava “jasno pokazuje da predsednik Republike i srpska Vlada u tehničkom mandatu čine radikalan zaokret u potpunosti odstupajući od vodjenja uravnotežene politike u medjunarodnim odnosima”.

“Ovom novom skandaloznom odlukom kojom aktuelna vlast, suprotno volji većine gradjana, Srbiju svrstava na stranu Rusiji neprijateljskih država, nanosi se nesaglediva šteta državnim i nacionalnim interesima. Zabadanje noža u ledja prijateljskoj državi koja u Savetu bezbednosti UN brani teritorijalni integritet Srbije i obezbedjuje joj energetsku stabilnost ne može da se tumači kao nepromišljenost, već kao potez sa dobro proračunatim posledicama”, naveo je u saopštenju Jovanović, koji bio kandidat koalicije NADA na izborima za predsednika Srbije održanim u nedelju.

Ocenio je da takvi koraci vode ka raskidanju prijateljskih odnosa sa Rusijom čime se “perfidno otvara put ulasku secesionističkog Kosova u UN, odriče dela Srbije, a Srbi na Kosovu i Metohiji prepuštaju nasilju, progonu i iseljavanju”.

“Navedena politika predstavlja apsolutno neprihvatljivu cenu takozvanih evropskih integracija Srbije i zato je krajnje vreme da se u srpskom društvu otvori ozbiljna rasprava o odnosima Srbije i EU i da se isti konačno počnu sagledavati na trezven način”, kazao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x