Jovanović (Novi DSS): Besmisleno je ići na konsultacije kod Vučića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto. printscreen TV Nova
Podelite vest

Lider Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS), Miloš Jovanović, rekao je u nedelju uveče da je za tu stranku besmisleno da ide na kosultacije o evropskom planu za Kosovo kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako je Vučić ponudio.

Jovanović je na TV Nova S, u emisiji “Utisak nedelje”, upitan da li će odgovoriti na poziv Vučića strankama da dođu na konsultacije, da bi ih obavestio o detaljima evropskog plana za normalizaciju odnosa s Kosovom, odgovorio da je “besmisleno da idu na konsultacije”.

“Mislim da Vučić traži saučesnike u ovom krivičnom delu”, kazao je Jovanović i ponovio svoj stav da je evropski plan suprotan Ustavu Srbije, te da “Vučić treba da progura ovu izdaju i priznanje secesije” Kosova.

Kazao je da je Vučić “glavni i jedini izvor nestabilnosti” i da “antidržavnom i antiustavnom politikom“ vodi državu u “vrlo opasnu fazu”, preneo je portal Nova.s.

Jovanović smatra da “Vučić jako dobro zna šta radi” i baš zato je, kako je kazao, zatvorio sve medije i sprovodi represiju jer zna da je sporazum o normalizaciji odnosa s Kosovom protivan Ustavu.

“Naš odgovor je da on (Vučić) mora da ode, a onda ćemo u nekim normalnijim okolnostima da govorimo šta treba da bude budućnost Srbije”, rekao je Jovanović.

Ponovio je svoj stav da evropski predlog o Kosovu mora da se odbije, te da su vanredni izbori jedini legitiman način da se reši politička kriza.

Uz Jovanovića je u emisiji bio zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović, za čiju retoriku je Jovanović kazao da je “gotovo preslikana naprednjačka retorika”.

Foto: printscreen TV NOVA

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x