Komisbrot od tri namirnice ili obogaćen čokoladom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Kolač po receptu za komisbrot
Podelite vest

Komisbrot koji vam predlažemo danas možete napraviti od samo nekoliko osnovnih namirnica koje mora da ima svaka kuća u kojoj se kuva, a dodate li malo čokolade, oraha i kakao praha, dobićete pravi delikates. Možete ga peći u duguljastom uzanom plehu, ali mu ništa ne fali i da ga pečete u najmanjoj tepsiji koju imate, sem što neće imati formu komisbrota nego običnog patišpanja, kao što je na našoj fotografiji.

Potrebno je:

puna šolja za čaj belanaca (kada su najkrupnija jaja u pitanju, to je 6 komada)
šolja šećera
šolja brašna
40 ml zejtina

Opciono:

rendana korica limuna ili narandže
šaka seckanih oraha
dve kašićice kako praha ili rendane čokolade
50 gr čokolade, bilo koje

Pripremanje:

Umutiti belanca kao šne pa dodati šećer i mutiti dok se istopi. Slobodno možete mutiti i zajedno, postiže se isti efekat. Lagano dodavati brašno i zejtin i mešati varjačom.

Ukoliko koristiti i ostale sastojke, u smesu dodati rendanu koru limuna ili narandže i orahe pa polovinu smese sipati u pleh ili tepsiju. Preko toga staviti iseckanu čokoladu. U ostatak smese dodati kakao prah ili rendanu čokoladu pa izliti u posudu.

Peći na 180 stepeni Celzijusa jedno 20 minuta ako je smesa tanja, a oko pola sata ukoliko je deblja, odnosno peče se u uzanom duguljastom plehu. Budući da je svaka rerna priča za sebe, primeniti čačkalica test – kada je čačkalica koju zabodemo u testo koje se peče, suva, izvaditi iz rerne.

Napomena: volite li manje sladak kolač, slobodno količinu šećera možete smanjiti za trećinu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x