Konstitutivna sednica Skupštine Grada Bora zakazana za 18. maj, nepoznato ko će vladati

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: OSR
Podelite vest

Konstitutivna sednica Skupštine Grada Bora zakazana je za 18. maj, ali mesec dana nakon lokalnih izbora o vladajućoj koaliciji samo se nagađa.

Pregovori stranaka o potencijalnoj koaliciji još nisu vođeni, bar javno, i za sada je nepoznanica da li će vlast ponovo preuzeti koalicija koja je do 3. aprila vodila grad, odnosno, Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), koji će u skupštinskim klupama imati tesnu većinu sa 19 od 35 odbornika.

Jedan od razloga za to je iščekivanje pregovora i dogovora tih partija u Beogradu, gde ni posle mesec dana nema konačnih izbornih rezultata.

Osim što će na sednici biti verifikovani odbornički mandati, očekuje se da većina izabere predsednika Skupštine Grada i sekretara, pa će se na osnovu glasanja za ta dva mesta naslutiti i koalicioni savez.

Opozicione partije koje su ušle u parlament deklarisale su se da neće ući u koaliciju sa SNS-om, mada je bilo i tonova da će biti podržani neki predlozi koji idu u korist Borana.

Predsednik Vlaške stranke “Most” Milivoje Janošević ocenio je ranije da se Boru smeše vanredni lokalni izbori već za godinu dana.

SNS je na izborima osvojila 15 mandata, šest odbornika imaće lista “Dragan Marković – Ujedinjena opozicija Bora”, SPS i Vlaška stranka “Most” po četiri, dok će tri odbornika biti sa liste “Marinika Tepić – Za pobedu Bora”.

Koalicija Srpski pokret Dveri-POKS, GG “Glasno za omladinu i GG “Borci za Bor” u lokalnom parlamentu imaće po jednog odbornika.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x