Lideri Inicijative Otvoreni Balkan stigli u Ohrid

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Lideri zemalja regiona doputovali su danas u Ohrid na Samit inicijative “Otvoreni Balkan”.

Radni deo tog dvodnevnog skupa biće održan sutra, a počeće obraćanjem premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog, Albanije Edija Rame, kao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pored lidera te tri zemalje članice “Otvorenog Balkana”, u Ohrid su stigli i crnogorski premijer Dritan Abazović i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija.

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Vlade Republike Crne Gore Dritana Abazovića na ohridskom aerodromu danas popodne je dočekala ministarka kulture Severne Makedonije Bisera Kostadinovska-Stojčevska.

Premijera Albanije Edija Ramu u kasnim popodnevnim satima dočekaće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski, dok je juče u Ohrid doputovao i predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, saopštila je vlada u Skoplju.

Prema agendi Samita Otvoreni Balkan, sutra će biti potpisani sporazumi i memorandumi o saradnji u turizmu i kulturi i između poreskih uprava zemalja inicijativa, kao i sporazum o saradnji zemalja inicijative za međusobno priznavanje diploma i naučnih zvanja koje izdaju visokoškolske i druge ovlašćene ustanove.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x