Mali Mihajlo zablistao u Varni, treće mesto na Dečijem festivalu Zlatne iskre

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Mihajlo Aranđelović u Varni privatna arhiva
Podelite vest

Nišlija Mihajlo Aranđelović Gile (10) osvojio je treće mesto za Srbiju na Internacionalnom dečijem festivalu Golden Sparkles/ Zlatni iskri) u Varni u Bugarskoj, gde je bio jedini predstavnik naše zemlje.

U Varni u Bugarskoj  je od 22. do 23. oktobra održan Internacionalni dečiji festival  “Zlatne iskre” na kome je u konkurenciji 23 zemlje, Nišlija Mihajlo Aranđelović spektakularnim nastupom osvojio treće mesto.
Na ovom muzičkom festivalu takmičila su se deca iz  Ukrajine, Turske, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Severne Makedonije.
Mihajlo Aranđelović
Foto: privatna arhiva
Gile je treće mesto osvojio kompozicijom “Voz” za koju  su muziku i tekst uradili Dubravka Stošić i Nenad Stošić, a koreografiju za njegov nastup uradila je Jelena Blagojević iz plesne škole “BOOM 018”.
Mihajlo ima 10 godina, učenik je drugog razreda niže Muzičke škole u Nišu na odseku za  klavir, a takođe i učenik 4. razreda  O.Š. “Radoje Domanović” u Nišu.
Ovo nije njegov prvi nastup na sceni, učestvovao je na niškim dečijim muzičkim festivalima  “Zlatna pčelica” i “Majska pesma” , a može se pohvaliti i nastupom na “Nišvil” Jazz festivalu.
“Entuzijazmom i anđeoskim glasom i kroz pesmu, a i ples, postao je miljenik stručnog žirija koji se sastojao od predstavnika Evrovizije,  Asocijacija svetskih muzičkih  festivala  i kompozitora”, kazala je njegova mama, Dragana Rodić.

Nastup mladog Nišlije oduševio je žiri, a ponuđene su mu i saradnje sa uticajnim kompozitorima, kao  i učešće na svetskim festivalima, rekao je  Mihajlov otac Miloš.

Gile je sin poznate niške građanske aktivistkinje za prava osoba sa invaliditetom Dragane Rodić i Miloša Aranđelovića koji se više decenija uspešno bavi pop i rok muzikom.

Foto: Dragana, Miloš i Mihajlo
privatna arhiva

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x