Manojlović: Vučić pitanje litijuma mora da ispuni da bi mu se progledalo kroz prste za izbornu krađu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Dnevnik NovaS printscreen
Podelite vest

Direktor kampanja pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović izjavio je da je pitanje litijuma, kao i pitanje Kosova, nešto što predsednik Srbije Aleksandar Vučič mora da ispuni kao kompenzaciju za to što mu međunarodna zajednica gleda kroz prste za to što je “pokrao izbore”.

Manojlović je za nedeljnik NIN kazao da izjavu ambasadora SAD-a Kristofera Hila da se lično zalaže za iskopavanje litijuma, smatra kao direktno mešanje u interese Srbije, “u nešto što bi trebalo da odluče građani i ovdašnji eksperti”.

“Iako su interesi njihovih zemalja jako suprotstavljeni, postojao je veliki stepen sinhronizacije delovanja ruskog i američkog ambasadora i to je očigledno dogovoreno”, rekao je on.

Kako je kazao, jedan izlazi sa informacijom da iza protesta stoje zapadne zemlje i da bi građani trebalo da podrže Vučića i aktuelnu vlast, “čime pacifikuje desno biračko telo”, dok Hil saopštava da “idemo kući i odmaramo” i time pacifikuje građansko biračko telo.

Govoreći o rudniku u Boru, rekao je da bi trebalo tražiti od investitora da uvede najviše ekološke standarde i da se zaštite prava radnika.

“Postoji puno problema u Srbiji… Spremni smo da učestvujemo i u drugim borbama i da pomognemo drugim ljudima da ostvare promene u svojim sredinama”, kazao je Manojlović.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x