Mediji: Dijana Hrkalović vraćena u pritvor zbog opasnosti od bekstva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dijana Hrkalović, Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)
Podelite vest

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović vraćena je večeras u pritvor u Centralni zatvor nakon što je usvojena žalba Tužilaštva za organizovani kriminal, javljaju mediji.

Kako piše portal Nova.rs pozivajući se na svoja saznanja, Specijalni sud odredio je Hrkalović pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

Apelacioni sud u Beogradu je, postupajući po žalbi Tužilaštva za organizovani kriminal, ukinuo rešenje Posebnog odelјenja Višeg suda u Beogradu o ukidanju pritvora D. H. i vratio predmet na ponovno odlučivanje.

Posebno odelјenje Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje o određivanju pritvora, nakon čega su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili D. H. i sproveli je u pritvorsku jedinicu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je nije važno da li je bivša sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović u pritvoru, već da je važno kakva kazna će biti.

Povodom vraćanja Dijane Hrkalović u pritvor u Centralni zatvor Vučić je za televiziju Prva rekao da je “verovatno tužilac to tražio”.

“Nije važno da li je ona u pritvoru ili nije, a ne znam koliko je smislen pritvor posle svega. Nije pitanje pritvora, već sudjenje i kakvu ćeš kaznu da dobiješ. Pritvor se odredjuje kada postoji mogućnost uticaja na svedoke ili bekstva”, rekao je predsednik.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x