Ministarstvo prosvete: Neposredna nastava u školama i naredne nedelje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola odlučio da se od ponedeljka, 27. decembra, u osnovnim i srednjim školama primenjuje prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno.

Ova odluka se ne odnosi na osnovne i srednje škole u AP Vojvodina, u kojima je juče završeno prvo polugodište.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 16. do 22. decembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 885 (0,11 odsto) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji, ukupno su tri (0,01 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 55 (0,14 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana, i 14 (0,03 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x