MUP: Zbog snega i pada stabala neprohodni pojedini putevi, više naselja bez struje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/OSR
Podelite vest

Pojedini putevi u većem delu Srbije neprohodni su zbog snega, a više naselja ostalo je bez struje, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U Raškom okrugu je neprohodan put na deonici Kuti – Odvraćenica i građani su upućeni na alternativni putni pravac Raška – Novi Pazar – Odvraćenica.

U istom okrugu, bez struje ostala su sela Mojstir, Draga, Živče, Ribariće i Dolovo, a u Jablaničkom okrugu, u Medveđi, oko 500 domaćinstava.

U Moravičkom okrugu ima manjih kvarova na elektro-mreži u Guči, Gornjem Milanovcu i Čačku, gde je neprohodan putni pravac Preko Brdo – Odvraćenica, dodaje se u saopštenju.

Tokom noći su na teritoriji Rasinskog okruga izvršena tri crpljenja vode u mestima Trebotin, Dašnica i Pakašnica i uklonjena pala stabla sa puta u Kraljevu.

Trenutno su, kako su dodali iz MUP-a, vatrogasno-spasilačke jedinice angažovane na obilasku terena i na uklanjanju palog drveća sa kolovoza na više lokacija.

Ministarstvo je zbog zavejanih puteva pozvalo sve građane na pojačanu opreznost, kao i da prate obaveštenja nadležnih organa.

U saopštenju se dodaje da je Sektor za vanredne situacije MUP-a u stalnoj su komunikaciji sa svim činiocima u sistemu zaštite i spasavanja na teritoriji Srbije i spremni su za delovanje, ukoliko za tim bude bilo potrebe.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x